Jag som driver den här bloggen har arbetat inom byggbranschen i 30 år. Jag har arbetat på allt från storbyggen på stora byggföretag där man använder prefab till små enskilda firmor. Jag har också haft eget byggföretag och arbetat mycket med lösvirke. Jag var med och byggde mitt första hus när jag var 21 år gammal.

Att bygga hus från grunden är väldigt roligt och givande. Man får sätta sin egen prägel på hemmet och vet hur det ser ut och hur det fungerar inifrån och ut. Dessutom kan det vara billigare och man vet att det inte finns dolda fel lite här och var. Men att bygga hus är inte en enkel sak, det behöver inte vara så svårt heller men man kan behöva lite hjälp och vägledning på vägen mot sitt drömhus.

Jag tänkte därför vara en god samarit och dela med mig av mina kunskaper på den här bloggen. Här kommer jag att skriva om allt möjligt när det kommer till nybyggnad av hus, vad man bör tänka på, reda ut vissa begrepp och så vidare. Även om byggnation är min stora passion här i livet så tycker jag också om att skriva, så varför inte kombinera de båda?

Hoppas att du som läsare kommer att ha nytta av den här bloggen. Kanske kan det fungera som startplats för dig som funderar på att bygga eget. Hur som helst hoppas jag att du som läsare kommer att finna nöje i att läsa den här bloggen. Simma lugnt!