Husbyggnad och presenter

Känner du någon som håller på att bygga hus? Eller vill du överraska din partner på inflyttningsdagen? Presenttips och husbygge kanske låter som två vilt skilda saker eftersom husbygge ofta associeras med höga summor pengar. Men när det är dags för inflyttningsfesten finns det många presenter som uppskattas av nyblivna husägare! Men vad köper man egentligen till någon som precis flyttat in i ett nytt hus – har de inte redan allt?

New_House_Building_on_Priestgate_-_geograph.org.uk_-_333665Något som nästan alla behöver men som man kanske inte tänker på är dörrmattor. Man har inrett hela huset och tror att allt är klart men man har glömt dörrmattan som håller bort smutsen från skor och utomhuskläder. Det kanske inte låter så roligt att få en dörrmatta i present men faktum är att många brukar uppskatta det. Jag köpte själv en riktigt fin dörrmatta till en vän som precis flyttat in i sitt hus och det var mycket uppskattat.

Något annat som kanske inte känns så “presentigt” men som ändå uppskattas är rullgardiner. Det är en sådan sak som man ofta inte tänker på som nyinflyttad men som gör sig påmint varje tidig solig morgon när man vill ligga och dra sig. Många tycker att det är fult med rullgardiner och undviker dem av den anledningen. Men numera finns det faktiskt ett stort utbud av riktigt snygga rullgardiner på varuhusen, åk dit och fynda vet jag!

En sista sak som också varje hushåll behöver är ett nyckelskåp. Är man en stor familj där alla har varsin nyckelknippa är ett nyckelskåp oslagbart när det kommer till att hålla ordning på sina saker och för att se till att det är ordning och reda i hemmet. Nyckelskåp är inte särskilt dyra och de finns i fantastiskt många härliga designer. Jag fick själv ett nyckelskåp som inflyttningspresent och det använder jag med nöje än idag.

Leave a Reply