Bygga badrum

Jag tycker att badrummet är bland de viktigaste rummen i hushållet. Det är viktigt att det känns fräscht och hemtrevligt och att det skiljer sig något från de andra rummen i huset eftersom det är ett så kallat våtrum. Ett snyggt och trevligt badrum är hjärtat i varje hushåll, men vad bör man egentligen tänka på när man ska planera sitt badrum vid husbygget? Jag tänkte försöka reda ut det lite här.

Modern_Bathroom_DesignsBadrummet är alltså ett våtrum vilket innebär att det finns vissa bestämmelser och krav att ta hänsyn till, inte bara utifrån byggnadsregler utan också för att ditt hushåll inte ska få fuktskador. Det är också jobbigt att göra ändringar i ett badrum när det väl är klart. Man kan ju inte direkt flytta toaletten och duschen hur som helst eftersom de är inkopplade till vattenledningarna i husbygget. Därför krävs det ofta hjälp från professionellt håll när man ska planera sitt badrum. Man har mycket fria händer vid planering av ett badrum såsom material och personliga detaljer, men man måste alltid ta hänsyn till vad som fungerar utifrån vattenledningar och våtrumsbestämmelser. Tänk igenom hur du lever och vad du gillar, behöver du exempelvis ett badkar, eller kommer det bara att stå och samla damm? Ett badkar kan vara väldigt bekvämt att ha men det kan också vara i vägen och göra städningen svårare.

Tidigare har köket varit det rum som används för att stoltsera med sitt hem, men det har på senare år även kommit att gälla badrummet. Förr var det mer ett funktionsrum där saker bara skulle fungera, numera ser man ofta vackra möbler och detaljer i badrummen, det blir som godis väldigt gott att vistas i badrummet helt enkelt. En viktig sak att fundera på är förvaringen i badrummet. Hur mycket plats behöver du för dina badrumsattiraljer? För mycket förvaringsplats tar upp onödig plats i rummet medan för lite kan leda till att det blir stökigt. Tänk efter helt enkelt!

Leave a Reply